Sokfélék vagyunk

Kanyuk János, főmérnök

Szinte gyermekkorom óta dolgozom a víziközmű szolgáltatásban – nem túlzás azt mondani, ez az életem. Mint technikus kezdtem a pályafutásomat, végigjárva a lépcsőket, ma már főmérnökként dolgozom a TRV-nél.

Feladatom sokrétű, az irányításom alá eső területen gondoskodom az egészéges ivóvíz biztosításáról és a keletkező szennyvíz elvezetéséről, tisztításáról. A meglévő víziközmű rendszereket folyamatosan karbantartjuk, felújításokat végzünk, javaslatokat teszünk a szükséges fejlesztésekre.

Mivel önkormányzati tulajdonú víziközműveket üzemeltetünk, a tulajdonos önkormányzatokkal is folyamatosan kapcsolatban kell lennünk.

Amikor megkérdezik tőlem, miért érdemes társaságunknál dolgozni, a válaszom egyértelmű: mert olyan állami cég vagyunk, mely nem csak biztos munkahelyet kínál, hanem fejlődési lehetőséget is biztosít dolgozóinak. A TRV Zrt. megítélése a szervezeti átalakításokat, fejlesztéseket követően folyamatosan javul, mára már rangja van a szakmában.

Kiszel Adrienn, logisztikai munkatárs

2016 óta erősítem a TRV Zrt. Logisztikai és Beszerzési osztályát. A vállalatnál jelenleg szolgáltatás megrendelésekkel foglalkozom, korábban anyag, vegyszer és tárgyi eszközök megrendelését végeztem.

Társaságunk nagy hangsúlyt fektet a munkavállalók szakmai fejlődésére és mentális kiegyensúlyozottságára. Éppen emiatt szervez cégünk számos „feltöltődős” programot, egyebek között Női Klubot, ahol országosan ismert hölgyeket látunk vendégül. A közös programok a vállalaton belüli kommunikációt segítik elő úgy, hogy közben közösséget is építünk. Családbarát vállalatunk irodáiban még kutyák is megfordulhatnak, a négylábú kedvencek sokszor gazdáikkal együtt járnak be „dolgozni”. Mindennapi életünk középpontjában a természet megóvása is fontos értéket képvisel, kollégáink gyakran tartanak felnőtteknek és gyermekeknek is környezetvédelmi, szemléletformáló előadásokat.

Pásztor Borbála, laboratóriumvezető

Az 52 fős laboratóriumot irányítom és felügyelem Debrecenben. Munkám sokrétű, mely magában foglalja az erőforrásokkal való gazdálkodást, a vizsgálólaboratórium minőségirányítási rendszerének fenntartását, az ivóvíz és szennyvíz vizsgálatok megszervezését a TRV Zrt. teljes működési területén, valamint a hozzánk segítségért forduló külső partnerek részére. Az egyik legszebb feladatom viszont a korábban megszerzett bakteriológiai és mikroszkópos biológiai tudás átadása a fiatal generációnak. Büszke vagyok arra, hogy a cégünk által szolgáltatott ivóvíz, valamint a tisztított szennyvíz minőségét az én vezetésem alatt működő vizsgálólaboratórium végzi. Szerencsére kiváló csapatban dolgozok, melyet a Nemzeti Akkreditáló Hatóság is elismer. Nálunk a kollégák úgy segítik, támogatják egymást, hogy mindeközben magas színvonalú munkát végeznek. Ha valaki olyan munkahelyet szeretne, ahol folyamatos a lehetőség a szakmai fejlődésre, a személyes képzésekre, majd az előléptetésre, a TRV-nél a helye!

Bátori Gábor, számlázási és behajtási csoportvezető

A karrieremet a Társaságánál ügyfélszolgálati ügyintézőként kezdtem még 2013-ban. Az ügyfélszolgálaton belül, a front office tevékenység mellett az idők során egyre több szerepet kapott a back office rész is. Ennek következtében a közüzemi számlák kiállítása, az adatok rögzítése és a vállalatirányítási rendszerben bekövetkezett változások követése is mindennapi munkavégzésem részéve vált. 2017-től a számlázási csoportvezetői pozíciót, majd 2019-től a számlázási és behajtási csoportvezetői pozíciót látom el. Ez a megtisztelő előrelépés a folyamatos tanulásnak, az elhivatottságnak és a szorgalomnak tudható be.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. egy változásban lévő állami cég, mely rengeteg kihívást és ezzel számos lehetőséget tartogat az új és a régi munkavállalók számára egyaránt. Egy igazi modern nagyvállalati kultúrával rendelkező cég, mely törekszik arra, hogy dolgozói mindig „családias hangulatban” tudják munkájukat végezni.

Dudikné Fazekas Anita, telefonos ügyfélszolgálati ügyintéző

Én vagyok a „láthatatlan” ügyintéző, a cég egyik hangja, akikkel az ügyfelek leginkább csak telefonon keresztül találkozhatnak. Hozzám futnak be a segítséget kérő, érdeklődő, panaszos és dicsérő tartalmú hívások ügyfeleinktől. Sokféle problémával keresnek meg felhasználóink: nap mint nap számlákat egyeztetek, kérdésekre válaszolok, tájékoztatást adok. Rengeteg különböző emberrel kerülök kapcsolatba, ez munkámnak a szépsége és egyben nehézsége is. Mint kisgyermekes anyukának, számomra rendkívül fontos, hogy egyszerre legyek megbízható munkaerő, feleség és édesanya. Szerencsére vállalatunknál ezek a szerepek összeegyeztethetők: például mindig otthon maradhatok, ha beteg a gyermekem. A beiskolázási támogatás is nagy segítséget nyújt a gyermekes kollégáknak a tanév elején. Ugyanakkor kedvelem a sokféle közös programokat is, a különböző összejöveteleket, a játékos szakmai vetélkedőket – ezek mind-mind megtalálhatók vállalatunknál!

Ratku Attiláné, szakági irányító

2004-ben „csobbantam” a víziközművek világába. Elsőként akkreditált laboratóriumunkban mint laboráns ügyintéző dolgoztam, később titkárságvezető lettem. Mindennapi munkám során folyamatosan kapcsolatot tartottam a társaság dolgozóival és a tulajdonos önkormányzatokkal is. Ma már a műszaki irányításban támogatom vezetőim és kollégáim munkáját. Mindennapi feladataim mellett szívesen veszek részt minden újításban, mely előbbre viszi társaságunk működését. Ezért is vállaltam örömmel az SAP PM moduljának bevezetéséhez kapcsolódó munkacsoport vezetői feladatokat is. Igyekszem segíteni, ahol csak tudok, talán ezért is keresnek meg a kollégák, akiknek bizalmát élvezve az Üzemi Tanács alelnöke is lehetek.

Társaságunk jó példája a megújulásnak. Cégünk a területi növekedést követően is tovább fejlődik, és ma már vonzó lehetőséget kínál a munkát keresőknek, hiszen stabil tulajdonosi háttérrel, megfelelő szellemi tőkével rendelkezik és emellett egyre nagyobb rangot szerez szakmai berkeken belül is.

Zagyva László, vízhálózati üzemvezető

Régi „motorosa” vagyok a cégnek: 1989. májusában kezdtem el dolgozni Püspökladányban, a szennyvízhálózaton. Hat év elteltével kerültem ki Biharnagybajom ivóvízhálózatra, ahol telepvezető lettem. Nemsokára már a környező települések vezetését is én láttam el.

Munkám változatos és sokrétű, nehéz lenne már más szakmát elképzelni magamnak.

A TRV-nél igazi csapatban dolgozunk együtt. Nagyon fontos a mindennapokban, hogy a „terepen”, egy-egy csőtörésnél fél szavakból is megértsük egymást a hatékony és gyors munkavégzés érdekében. Tudásunkat, együttműködő képességünket szakmai versenyeken is próbára tehetjük.

Benke István, gondnok

Ha a feladatkörömet úgy határoznám meg: minden technikai jellegű problémának a megoldása. Elromlik valami? Megjavítom! Tönkremegy valami? Pótolom! Szükség van valami egyedi dologra? Összerakom! Munkámat a változatossága miatt szeretem. Sokrétű feladataim miatt mindenkit ismerek, aki Szolnokon dolgozik a TRV-nél. És hogy miért jó itt dolgozni? Mi mindig pontosan megkapjuk a fizetést, soha nem késve, és plusz juttatásokat is adnak hónapról hónapra. Szeretem a sokféle közös programot, amit a dolgozóknak szerveznek. Az előző munkahelyemen kötetlen munkaidőben dolgoztam, ami azt jelentette, hogy sokszor 12 óráztam. Az itteni kiszámítható munkarend mellett végre elegendő időt tölthetek a családdal.